תעשיית הטבק
לאחר קטיפתם מצמח הטבק עוברים עלי הטבק תהליך של ייבוש ועישון (להשבחת טעמם).
את הייבוש נוהגים לבצע בשלוש שיטות עיקריות:
ייבוש בשמש , ייבוש באוורור וייבוש בחום.
בשלוש שיטות אלו עיקר הדגש הוא על קצב ייבוש קבוע המיועד לשמור על איכות העלים.
בשלב השני מוצאים הפטוטרות ועורקי העלים מן היבול.
לאחר מכן נחתכים עלי הטבק לרצועות.
ובשלב השלישי מחולקות הרצועות לתערובות על פי נוסחאות שפותחו עבור מוצרי הטבק השונים.
בשלב זה מוסיפים לעיתים לתערובות חומרים כימיים שונים דוגמת חומרים משמרי לחות (מיץ תפוזים , גליצרין וכו' ) וחומרי טעם (דבש , לקריץ , מנטה וכו('.
בתום התהליך נחתכים רצועות העלים לקרעים קטנים.
והשלבים הבאים מתחלקים על-פי מוצר הטבק אותו מבקשים לייצר.
לאחר קטיפתם מצמח הטבק עוברים עלי הטבק תהליך של ייבוש ועישון (להשבחת טעמם).
את הייבוש נוהגים לבצע בשלוש שיטות עיקריות:
ייבוש בשמש , ייבוש באוורור וייבוש בחום.
בשלוש שיטות אלו עיקר הדגש הוא על קצב ייבוש קבוע המיועד לשמור על איכות העלים.
בשלב השני מוצאים הפטוטרות ועורקי העלים מן היבול.
לאחר מכן נחתכים עלי הטבק לרצועות.
ובשלב השלישי מחולקות הרצועות לתערובות על פי נוסחאות שפותחו עבור מוצרי הטבק השונים.
בשלב זה מוסיפים לעיתים לתערובות חומרים כימיים שונים דוגמת חומרים משמרי לחות (מיץ תפוזים , גליצרין וכו' ) וחומרי טעם (דבש , לקריץ , מנטה וכו('.
בתום התהליך נחתכים רצועות העלים לקרעים קטנים.
והשלבים הבאים מתחלקים על-פי מוצר הטבק אותו מבקשים לייצר.